הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


לרגל ליל המדענים: המדע נכנס לקפסולת זמן


מיזם קפסולת הזמן המדעית הראשונה של ישראל, מבקש להנציח את התגליות והפיתוחים הישראליים מהעשורים האחרונים בחשיבה על העתיד. התגליות שייכנסו לקפסולה ייבחרו על ידי הציבור הרחב בליל המדענים שיתקיים מחר ברחבי הארץ

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  18-09-2017



הספרייה הלאומית. צילום: אסף פינצ'וק - הספרייה הלאומית

ליל המדענים 2017 בסימן עתיד האנושות ב-2050: איך נסתכל על ההישגים המדעיים הישראליים של היום בעוד כ-30 שנה? האם גם אז פריצות הדרך של היום יהוו אבני דרך לטכנולוגיה של העתיד?

» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק

לרגל ליל המדענים שיתקיים ב-19 בספטמבר ברחבי הארץ, יזם משרד המדע והטכנולוגיה את קפסולת הזמן המדעית הראשונה של ישראל. המיזם, בשיתוף הספרייה הלאומית מבקש להנציח את התגליות והפיתוחים הישראליים מהעשורים האחרונים בחשיבה על העתיד.

קפסולת הזמן תופקד בספרייה הלאומית, שבימים אלו מתחילה לצקת את יסודות בניינה למקום מושבה החדש בירושלים, כולה בסימן טכנולוגי. לקפסולה, שתעוצב על ידי אומנית, יוכנסו יותר מ-20 פריטים בעלי חשיבות היסטורית המשקפים את הפעילות המדעית של מוסדות המחקר והאוניברסיטאות בישראל, בהם גם הישגים בינלאומיים בולטים של פרסי נובל, טיורינג ומדליית פילדס.

36 פריטים עומדים לבחירת הציבור באתר האינטרנט של משרד המדע והטכנולוגיה וההתוצאות יוכרזו בליל המדענים ב-19 בספטמבר שיתקיים השנה בסימן האנושות ב-2050 בשיתוף משרד המדע והאיחוד האירופי.

בין התגליות והפיתוחים המועמדים להיכנס לקפסולת הזמן המדעית: אפליקציית ווייז, הדיו האלקטרוני הראשון בעולם, מערכת מובילאיי, רובוט לניתוחי מוח ועמוד שדרה, גלולה לאבחון מערכת העיכול וכמובן ההישגים שהובילו מדענים ישראלים לזכייה בפרסים בינלאומיים נחשבים דוגמת תורת המשחקים, גילוי מבנה הריבוזום, גילוי מבנה הגבישים הקוואזי מחזוריים ועוד.

ליל המדענים יתקיים זו השנה ה-13 במוסדות המחקר ובמוזיאוני המדע ויכלול שורה של מפגשים, סדנאות, הרצאות, ניסויים ופעילויות לכל המשפחה החל מהשעה 17:00 ללא עלות.

הפעילויות יתקיימו באוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן, המרכז הבינתחומי, מכללת אורנים, מוזיאון המדע בלומפילד, מיגל- מכון מרכז בגליל, מכון ויצמן למדע, מדעטק- מוזיאון המדע חיפה, SCE- המכללה האקדמית להנדסה- באר שבע, SCE- המכללה האקדמית להנדסה- אשדוד, האוניברסיטה העברית בירושלים, האוניברסיטה הפתוחה, חקר ימים ואגמים אילת ומכללת אלקסאמי.

לכל אירועי ליל המדענים ולהצבעה לקפסולת הזמן

שר המדע אופיר אקוניס: "לקראת שנת ה-70 לישראל החלטנו להצדיע לפיתוחים ולהישגים המדעיים שהפכו את ישראל לאימפריה מדעית בקנה מידה בינלאומי. המדע והטכנולוגיה מצעידים את ישראל קדימה, רוקמים שיתופי פעולה, מסייעים להסברה הישראלית ומטביעים חותם בל יימחה. אנחנו דואגים לפתח ולהעניק כלים למדענים ולגופי המחקר, אבל גם לקרב בין ההישגים המדעיים לבין הציבור הרחב, להנגיש את המדע לכל אזרחי ישראל. עכשיו, אנחנו רוצים להנגיש אותו לדורות הבאים, כדי שכולם ידעו מה היו ההישגים שלנו ב-70 השנים הראשונות".