הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


ירידה של כ-29% בייצוא לרוסיה במחצית הראשונה של 2015


זאת בעיקר כתוצאה מנפילת ערך הרובל ומהמשבר הכלכלי המתמשך שהביא לצמצום חד בביקושים. עיקר הירידה של כ-18% נרשמה ביצוא החקלאי. ענף החקלאות הוא ענף עיקרי המהווה כ-44% מסך הייצוא למדינה. היצוא הישראלי כולו רשם ירידה בשיעור של 6% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-23 מיליארד דולר

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  13-08-2015



        צילום: שלומית קידר - הפורטל לחקלאות טבע וסביבה
    
במחצית הראשונה של 2015 רשם יצוא הסחורות (ללא יהלומים) ירידה דולרית בשיעור של 6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-23 מיליארד דולר. בנטרול יצוא ענף הכימיקלים, שהושפע לשלילה מהנפילה החדה במחיר הנפט העולמי, עלה היצוא בשיעור דולרי של 1.5% , בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. כך עולה מניתוח היחידה הכלכלית במכון היצוא.
    
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק
    
מבין יעדי היצוא המובילים של ישראל, היצוא להודו זינק בשיעור של כ-43% בהשוואה למחצית המקבילה אשתקד והסתכם בכ -640 מיליון דולר. הגידול ביצוא נרשם בכל הענפים. הודו מדורגת במחצית 2015 כיעד היצוא ה-8 של ישראל זינוק של כ-6 שלבים ביעדי היצוא של ישראל בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
    
המגמה החיובית ביצוא לארה"ב, יעד היצוא הגדול והחשוב ביותר של ישראל, נמשכה גם במחצית הראשונה של 2015 עם עלייה של כ- 6% להיקף של כ- 5.5 מיליארד דולר. עיקר העלייה כתוצאה מגידול בייצוא התרופות, ענף הייצוא העיקרי למדינה המהווה קרוב לשליש מסך הייצוא אליה.
    
ירידה חדה ביצוא החקלאי לרוסיה
    
הירידות החדות בשיעורי היצוא נרשמו ביצוא לטורקיה אליה ירד היצוא בכ- 34% והסתכם בכ- 960 מיליון דולר, הירידה מוסברת בירידה של 25% ביצוא ענף הכימיקלים. טורקיה מדורגת במחצית 2015 כיעד היצוא ה- 6, נסיגה של 3 מקומות בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
    
היצוא לרוסיה ירד בכ- 29% והסתכם בכ-380 מיליון דולר, זאת בעיקר כתוצאה מנפילת ערך הרובל מול הדולר ומהמשבר הכלכלי המתמשך שהביא לצמצום חד בביקושים. עיקר הירידה של כ-18% שהסתכמה בכ-170 מיליון דולר נרשמה ביצוא החקלאי. ענף החקלאות הוא ענף יצוא עיקרי המהווה כ-44% מסך הייצוא למדינה. רוסיה מדורגת כיעד היצוא ה-14 של ישראל ירידה של 4 מקומות בהשוואה למקום בו דורגה אשתקד.
    
עוד עולה מהניתוח כי למרות מגמת הירידה המתמשכת בהיקפי היבוא של סין ממדינות העולם, היצוא הישראלי לסין, בנטרול ענפי הכימיקלים והמינרלים, עלה במחצית הראשונה של 2015 בשיעור של כ- 10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכמיליארד דולר. סך היצוא לסין ירד בשיעור של כ-6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ- 1.2 מיליארד דולר.
    
יצוין כי במחצית הראשונה של 2015 חלו שינויים משמעותיים בענפי היצוא הדומיננטיים (בעיקר בענפי הכימיקלים ותזקיקי הנפט) הנובעים בעיקר מהירידה במחירי הנפט העולמיים ומהירידה בשער האירו.