הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


נחתם הסכם ראשון בין משרד הכלכלה ויחידת המים של הבנק העולמי


במסגרת ההסכם צפויים להגיע במהלך השנתיים הקרובות כ-40 בכירים ממדינות מתפתחות וצוות מקצועי מהבנק העולמי כדי ללמוד מהמומחיות הישראלית בתחום המים. מנהלת בבבנק העולמי: ''ישראל צריכה לנהל את מערכת המים שלה שנמצאת במחסור מתמיד, והיא עושה זאת בצורה ראויה ומרשימה ביותר''

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  22-06-2015



הדור הבא של טפטפות בספיקות נמוכות מבית 'נטפים', צילום: באדיבות חברת נטפים

מנכ"ל משרד הכלכלה, עמית לנג, חתם בשבוע שעבר על הסכם שיתוף פעולה עם מחלקת המים הגלובלית של הבנק העולמי. , הבאת משלחות זרות לארץ, מימון ישראלי לסיוע טכני והגברת שיתופי הפעולה בין ישראל לשווקים מתפתחים.  במסגרת ההסכם, יתרום משרד הכלכלה כחצי מיליון דולר לבנק העולמי.

ג'ניפר שרה, מנהלת בכירה של מחלקת המים בבנק העולמי ציינה כי: "ישראל צריכה לנהל את מערכת המים שלה שנמצאת במחסור מתמיד, והיא עושה זאת בצורה ראויה ומרשימה ביותר. הפעולות החדשניות של ישראל מוכרות בכל העולם - גם בתחום הטכנולוגיה וגם בתחום הממשלתי והרגולטורי. אין ספק שיש לישראל הרבה מה לחלוק בתחום התמודדות עם בעיות של בטחון מים עם הלקוחות של הבנק העולמי באזורים דומים''.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק

מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה פועל זה כמה שנים אל מול הבנק העולמי במטרה לחלוק את הניסיון, הטכנולוגיה והחדשנות של התעשייה הישראלית עם המדינות המתפתחות הלוות מהבנק. ההסכם הראשון עם הבנק העולמי נחתם בסוף נובמבר 2014 עם יחידת Information and Communication Technology בבנק העולמי. ההסכם הנוכחי הוא הסכם תרומה שני שנחתם עם הבנק העולמי על סך חצי מיליון דולר.

הפעילויות תחת ההסכם כוללות משלחות של בכירים מהבנק העולמי ונציגים של מדינות מתפתחות לארץ לטובת הדרכת המשתתפים בניסיונה של ישראל בסוגיות מדיניות ושיתופם ביכולות התעשייה הישראלית בתחום המים.

במסגרת ההסכם צפויים להגיע במהלך השנתיים הקרובות כ-40 בכירים ממדינות מתפתחות וצוות מקצועי מהבנק העולמי כדי ללמוד מהמומחיות הישראלית בתחום המים. בנוסף, ההסכם כולל מימון ישראלי לסיוע טכני בתחום וכן כתיבה של מספר פרסומים שונים אודות היכולת הישראלית בסקטור המים תוך התמקדות בתחומים שונים - ניהול מערכות מים עירוניות, מים לחקלאות, התפלה ונושאים נוספים.

מר עמית לנג, מנכ"ל משרד הכלכלה: "זהו ההסכם השני של משרד הכלכלה עם הבנק העולמי. ההסכם מצטרף לשורה של כלים נוספים אשר מפעיל המשרד באמצעות מינהל סחר חוץ לתמיכה בפעילות בעולם המתפתח, ולמיקוד בתחום המים שמובילה תוכנית "ישראל ניוטק". באמצעות כלים מהסוג הזה אנו מקווים להגביר את חשיפת הטכנולוגיות הישראליות בעולם ואנו שמחים על שיתוף הפעולה הפורה עם יחידת המים של הבנק שהוביל להסכם זה."

שר הכלכלה אריה דרעי: "המחסור במים הוביל את מדינת ישראל לפתח מדיניות וטכנולוגיות חדשניות שהפכו אותה למובילה עולמית בתחום המים. המשרד מוביל את התוכנית הלאומית לקידום תעשיית המים הישראלית – "ישראל ניוטק" בשיתוף עם עשרה משרדי ממשלה וגופי ממשל נוספים. חלק מהותי בתוכנית כולל את הפן הבינ"ל, ובחלק זה אנו גאים להצטרף למדינות התורמות לבנק העולמי ולחלוק את המומחיות והחדשנות הישראלית עם העולם המתפתח. שיתוף פעולה זה הוא צעד נוסף כחלק מהמדיניות להרחבת שיתופי הפעולה וחיזוק הקשרים עם השווקים המתעוררים."

הבנק העולמי הוא גוף מולטי- לטראלי המספק הלוואות למדינות המתפתחות למטרות פיתוח ומלחמה בעוני. בשנת 2014 הבנק העולמי השקיע מעל 4.33 מיליארד דולר בפרויקטים של מים, סניטציה ומניעה מפני שיטפונות, כ-%11 מהתקציב הפרויקטים הכולל של הבנק העולמי לשנה זו. מדינת ישראל חברה בבנק העולמי משנת 1954, ומחזיקה ב- 0.32% מניות בבנק. ישראל מיוצגת בדירקטוריון הבנק על ידי נציג בנק ישראל. הלוואה האחרונה ניתנה לישראל על ידי הבנק בשנת 1975.